Pentru aplicarea acestor materiale şi sisteme speciale vă recomandăm firma SC SPRINKLER 2002 SRLPentru aplicarea acestor materiale şi sisteme speciale vă recomandăm firma SC SPRINKLER 2002 SRL
Pentru aplicarea acestor materiale şi sisteme speciale vă recomandăm firma SC SPRINKLER 2002 SRL
Alte materiale rezistente la foc
GEAMURI REZISTENTE LA FOC
În construcţii un rol deosebit încep să aibă structurile cu geam care sunt elementele decorative ale interioarelor cât şi faţadelor exterioare. Aplicabilitatea poate fi obţinută prin îndeplinirea a mai multor parametrii tehnici, printre care apar şi cei ai protecţiei împotriva incendiului. Pentru acest segment un element constructiv este geamul rezistent la foc, care este eficient pentru închiderea estetică a zonelor de incendiu fiind montat în ramă de lemn sau oţel, înglobat în structuri uşoare sau ziduri.

Geamurile rezistente la foc pot fi:

- Tip „E” („G”), care nu permite propagarea focului şi a fumului până la un anumit timp (30 min., 60 min.), dar permite propagarea căldurii.

- Tip „E1” („F”), cu mai multe straturi, care în afară de calităţile tipului „E” are proprietatea de izolaţie termică. (30 min., 60 min., 90 min.).

La geamurile tip „E1” între anumite straturi se găseşte un gel transparent, care la acţiunea focului expandează, formând bule de aer izolante şi prin dilatarea apei din gel răcoreşte suprafaţa. Prin această soluţie se asigură capacitatea de izolare a geamului, ceea ce înseamnă că pe partea de protejat împotriva focului temperatura maximă poate fi de 180ºC.

Pot fi comandate geamuri antifoc cu dimensiuni stabilite de beneficiar.
VOPSEA TERMOSPUMANTĂ PENTRU CABLURI DC 110
Stratul de vopsea aplicat pe suprafaţa cablurilor şi mănunchiurilor de cabluri, devenind o spumă sub acţiunea focului, împiedică propagarea incendiului de-a lungul acestora, respectiv asigură, pentru o anumită perioadă de timp, funcţionarea acestora sub acţiunea focului, împiedicând astfel printre altele, împrăştierea în aer a gazelor toxice care se formează în timpul arderii materialelor izolatoare ale cablurilor.

Vopseaua este pe bază de apă, neutră faţă de materialele izolatoare ale cablurilor şi dispune de o aderenţă excelentă.

Poate fi aplicată  atât manual cât şi cu aparat de vopsit.
Licenţa Creative Commons
INTERPROTECT S.R.L.